Czym się różni silnik TSI od TFSI ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PiterNZ
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 389

Mnie zastanawia jedna rzecz. Skoro FSI to podobno nieudane silniki to jak się stało, że po dodaniu turbiny stały się takie świetne

Komentarz

• Hanz2k
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 522

Bo każdy silnik po dodaniu turbiny robi się świetny :diabelski_usmiech. To tak jak silnik 1,9SDI w grupie VW był niezły ale po dodaniu turbo stał się legendarny.
      Hanz2k
      1,8 T by MT
      :admin: bo nie użyłem Szukaj

Komentarz

• twin
        Rider
        • 2008
        • 288

PiterNZ : FSI to nie byly nieudane silniki, a TSI to nie powstalo tylko przez dodanie turbiny do FSI.

Komentarz

• PiterNZ
          Rider
          S_OCP Member
          • 2007
          • 389

Moim zdaniem to udane silniki podniosłem tylko twierdzenie z innego wątku.

Poza kwestią TFSI i TSI ciekawi mnie sprawa dlaczego grupa VW produkuje dwa rodzaje silników:
          1,8 TSI 160 KM w Skodzie ale 1,8 TSI 120 KM w Audi
          i równocześnie
          1,4 TSI 122 KM i 1,4 TSI 160 KM w VW.

Z czego to może wynikać, bardziej prestiżowe Audi dostało 1,8 a mniej prestiżowe VW 1,4? Ciekawe czy poza pojemnością silnika 1,4 i 1,8 to ta sama konstrukcja?
          Jeżeli ta sama to nie ma co się martwić o kłopoty z nowym 1,4 TSI w Skodzie ponieważ bazuje na sprawdzonych rozwiązaniach.

Komentarz

• MiKruS
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 7976

Zamieszczone przez PiterNZ
            Moim zdaniem to udane silniki podniosłem tylko twierdzenie z innego wątku.
            Może inaczej - To nie to, ze silniki są nieudane, w sensie awaryjnie, itd. Ale po prostu nie zrobiły szału.
            VW mocno jest reklamował jakby to miał być jakiś przełom, a generalnie skończyło sie na rozczarowaniu mierzonym w postaci przeciętnej sprzedaży.

Ludzie nadal woleli TDI.
            TDI 205PS

Komentarz

• szkoda
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 22543

Zamieszczone przez MiKruS
              Może inaczej - To nie to, ze silniki są nieudane, w sensie awaryjnie, itd. Ale po prostu nie zrobiły szału.
              i nie spełniły oczekiwań, okazało się, że nie palą tak mało jak zapowiadano.
              saport techniczny baj DGW
              była BKD+DSG '05 120kkm
              była BXE '08 190kkm
              no i nie ma :-)

Komentarz

• mayak
                Classic
                • 2007
                • 26

Zamieszczone przez MiKruS
                Zamieszczone przez olus
                Mikrus a nie masz moze dla 1.8tsi (bzb)?
                Niestety nie.
                Ale jeśli mi wpadnie w łapki to wrzucę.
                opis 1.8 TSI:
                Bringing car buyers and enthusiasts automotive news coverage with high-res images and video from car shows and reveals around the world.

opis
                Bringing car buyers and enthusiasts automotive news coverage with high-res images and video from car shows and reveals around the world.

Po drugiej stronie trzeba recznie wpisac link do trzeciej strony (bo jest blednie): http://www.worldcarfans.com/2070529....gine-in-detail

Komentarz

Pracuję...