Mnie zastanawia jedna rzecz. Skoro FSI to podobno nieudane silniki to jak się stało, że po dodaniu turbiny stały się takie świetne
Czym się różni silnik TSI od TFSI ?
Zwiń
X
-
Moim zdaniem to udane silniki podniosłem tylko twierdzenie z innego wątku.
Poza kwestią TFSI i TSI ciekawi mnie sprawa dlaczego grupa VW produkuje dwa rodzaje silników:
1,8 TSI 160 KM w Skodzie ale 1,8 TSI 120 KM w Audi
i równocześnie
1,4 TSI 122 KM i 1,4 TSI 160 KM w VW.
Z czego to może wynikać, bardziej prestiżowe Audi dostało 1,8 a mniej prestiżowe VW 1,4? Ciekawe czy poza pojemnością silnika 1,4 i 1,8 to ta sama konstrukcja?
Jeżeli ta sama to nie ma co się martwić o kłopoty z nowym 1,4 TSI w Skodzie ponieważ bazuje na sprawdzonych rozwiązaniach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PiterNZMoim zdaniem to udane silniki podniosłem tylko twierdzenie z innego wątku.
VW mocno jest reklamował jakby to miał być jakiś przełom, a generalnie skończyło sie na rozczarowaniu mierzonym w postaci przeciętnej sprzedaży.
Ludzie nadal woleli TDI.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSMoże inaczej - To nie to, ze silniki są nieudane, w sensie awaryjnie, itd. Ale po prostu nie zrobiły szału.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSZamieszczone przez olusMikrus a nie masz moze dla 1.8tsi (bzb)?
Ale jeśli mi wpadnie w łapki to wrzucę.
Bringing car buyers and enthusiasts automotive news coverage with high-res images and video from car shows and reveals around the world.
opis
Bringing car buyers and enthusiasts automotive news coverage with high-res images and video from car shows and reveals around the world.
Po drugiej stronie trzeba recznie wpisac link do trzeciej strony (bo jest blednie): http://www.worldcarfans.com/2070529....gine-in-detail
Komentarz
-
Komentarz